KI VAGYOK!? 

játékos önismereti szakkör


Időpontja: 2014. február 13-tól csütörtökön, 17.00 óra

Célcsoport: főként 14-19 éves korosztály


Nem vagyok felnőtt. Már nem vagyok gyerek. Ki vagyok én? Merre tartok? Gyere közénk! Önismereti játékok segítségével akár a nagyon cikis helyzeteket is tét nélkül lejátszhatod és átgondolhatod. Csoportból csapat leszünk!


A játékos elemeket tartalmazó önismereti szakkör célja, hogy a résztvevők megismerjék és elfogadják saját egyéniségüket, képességeiket, testüket, megtalálják helyüket kortársaik között, és autonóm személyiségekké váljanak.


>> A szakkörök jelentkezési lapja letölthető >>itt<<

 


 

MÉDIA SZAKKÖR 


Időpontja: 2014. február 17-től hétfőn, 16.30 óra

Célcsoport: főként 14-20 éves korosztály


A foglalkozások célja megismertetni az érdeklődőkkel a rádiózás és műsorszerkesztés illetve a kamerahasználat és filmszerkesztés alapjait, mind műszaki, mind tartalmi oldalról egyaránt. Az elméleti foglalkozások mellett létrehozunk saját rádiós műsorokat, ID-ket, SWEEPER-eket és még sok-sok szükséges hanganyagot, melyek nélkül nem működnének rádió és TV adóink. Ha úgy érzed, hogy különleges hangod van, jelentkezz a Média szakkörre és lehet, hogy a TE hangod lesz a “STATION VOICE”.


Szeretettel várjuk azokat a résztvevőket, akik szeretnék kipróbálni, hogy milyen lehet elmondani a híreket a rádióban, vagy végigkövetnék, hogy egy reklám adásba kerüléséig milyen munkafolyamatokat végeznek profi rádiósok. A szakkör ideje alatt körbejárjuk a Magyar Rádió stúdióit és a rádió múzeumát, illetve egy kisebb TV stúdió működésébe is betekintünk.


>> A szakkörök jelentkezési lapja letölthető >>itt<<

 


 

PRIZMA 

képző- és iparművészeti szakkör


Időpontja: 2014. február 1-től szombaton, 10.00 óra

Célcsoport: főként 14-18 éves korosztály


A szakkör keretében lehetőség nyílik a grafikai munkák, a papírművesség, a nemezkészítés, a szövés és a kollázs-montázs technikák megismerésére. A program során a résztvevő fiatalok saját belső világának tükrözése a fő szempont, egyéni alkotómunkájukon keresztül, műfaji határok átlépése a különféle anyagok, felületek megmunkálásával, a különböző technikák elsajátításával.


A foglalkozások által fejlődik a gyerekek szabad asszociációs készsége, problémafelismerő és – megoldó gondolkodása, kombinatív és térérzékelő képessége. A technikák és anyagok sokrétű alkalmazása – alakítása útján fejlődik esztétikai ítélőképességük, a vizuális nyelv és kifejezésmód területén szabadabban mozognak, ismereteik elmélyülnek.


>> A szakkörök jelentkezési lapja letölthető >>itt<<

 


 

MOZGÁSSZÍNHÁZ SZAKKÖR 


Időpontja: 2014. február 6-tól csütörtökön 16.30 óra és kedden 15.00 óra

Célcsoport: főként 13-18 éves korosztály


A Mozgásszínház szakkör foglalkozásain lehetővé tesszük, hogy a fiatalok megismerkedjenek a mozdulatművészettel és a táncos technikák színes tárházával, ötvözve azt drámajátékokkal és kreatív tánccal. Ezeket az új ismereteket a kurzus során beépítjük majd a későbbi rodukciókba is. A szakkör hetente kétszer kerül megrendezésre. A keddi alkalmakon a résztvevők gyakorlatban is kipróbálhatják és alkalmazhatják azokat a technikákat, amelyeket a csütörtöki tánctréning és akrobatika foglalkozáson készítünk elő. A második félév végére a szakkör résztvevői a test
mozgásával és mozdulataikkal képesek lesznek kifejezni érzéseiket és gondolataikat.

 

>> A szakkörök jelentkezési lapja letölthető >>itt<<

 


 

DRÁMA SZAKKÖR 


Idő pontja: 2014. február 1-től szombaton, 9.00 óra

Célcsoport: főként 14-18 éves korosztály


A Dráma szakkörre azokat a14-18 éves fiatalokat várjuk, akik szívesen gondolkodnak el a világ dolgain, kérdéseik vannak és válaszokat keresnek, tapasztalatokkal rendelkeznek, amelyeket szívesen ütköztetnének mások tapasztalataival. Akik nyitottak mások iránt,
vagy azzá szeretnének válni, hogy magabiztosabban eligazodjanak abban az útvesztőben, amit úgy hívunk ÉLET. Mindehhez kínáljuk a drámapedagógia és a színjáték eszköztárát. Megélhetjük azokat a történeteket, melyek segítségével körbejárjuk az adott problémát vagy élethelyzetet a szerepjáték védelme alatt. Várjuk azokat, aki szívesen lennének részesei ennek a közösségi élménynek és egy rendszeresen összejáró csoportnak, hogy alkalomról-alkalomra tegyük mélyebbé, kreatívabbá, értékesebbé a találkozásainkat.

 

>> A szakkörök jelentkezési lapja letölthető >>itt<<

  


 

INFÓ

  

Művészetek Háza Gödöllő – Belvárosi Jegyiroda
Cím: 2100 Gödöllő, Szabadság út 6.
Nyitva tartás: H-P: 10.00-18.00, Szo: 9.00-13.00, V: zárva
Tel.: 28/514-130, 70/452-72-68, Fax: 28/514-100
E-mail: info@gixer.hu, info@muza.hu

Web: www.gixer.huwww.muza.hu