2013.08.13 - 14:38

Szakmák nyomában - Életpálya tábor


Múlt héten, augusztus 5. és 9. között került megrendezésre az Életpálya tábor. Idei harmadik táborunkra nagy számban érkeztek jelentkezések, végül tizennyolc 12-14 év közötti fiatal kerül kiválasztásra a jelentkezők közül. 

 

A résztvevők a tábor során önismereti játékok formájában feltérképezték, majd bemutatták magukat társaiknak, saját képes montázsokat készítettek, majd feltérképezték ki milyen általános ismeretekkel rendelkezik a munkáról, bizonyos szakmákról.  Bemutatásra kerültek érdekes szakmák, szakmacsoportok különböző szempontok szerint, majd játékos formában önéletrajzokat állítottak össze a fiatalok. Megismerkedtek az internet játékon és kommunikáción kívüli hasznos oldalával, és több hasznos erősségeket feltáró tesztet is töltöttek a fiatalok a tábor ideje alatt. A tábor végén a trénerek minden résztvevővel külön-külön elbeszélgettek és egyéni tanácsadással segítették őket.

 

Az Életpálya tábor 2014-ben ismét megrendezésre kerül, de jövőre már az idősebb 15-18 éves korosztály lesz a célcsoport.